FRONTLINE SPOT-ON M (10-20 kg)

2850 Ft Bruttó

Leírás

Frontline spot on M (10 – 20 kg testtömegű kutya részére) kullancs és bolha elleni készítmény kutyáknak

A kutya bőrére helyezést követően 24 órán belül hatni kezdve folyamatos védelmet biztosít a kullancsok és a bolhák ellen! Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos!

Összetétel (100 ml tartalmaz):

Fipronil 10 g

Butilhidroxianizol 0,02 g

Butilhidroxitoluen 0,01 g

Vivőanyag, q.s. 100 ml

Gyógyszerforma: Oldat külsőleg használatra.

Célállat: Kutya

Javallat:
Bolhák és kullancsok elleni, továbbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger, Linognatus setosus (tetvek), cheyletiella fajok (ragadozó atkák), Otrodectes cynotis (rühatka), valamint a bolha allergiás dermatitis elleni védekezésre is. A fipronil hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.

Alkalmazás módja:

Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi ún. spot on alkalmazással.

Adagolás:
Kutyák részére 10-20 ttkg között. Egyetlen kezelés 8 hetes védelmet nyújt a bolhák és 4 hetes védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Alkalmazási útmutató:

Egyetlen kezelésre egy pipettát vegyünk ki a bliszter csomagolásból és törjük le a kupakját a jelölésnél. Hogy elkerüljük a szer lenyalását a lapockák között húzzuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipettát a bőrre és fújjuk ki többször, hogy tartalma közvetlenül a bőrre ürüljön ki. Kerüljük el a szőrzet túlzott nedvesedését, mivel ez a kezelés helyén a szőrzet ragacsosodását okozhatja. Ha a ragacsosodás mégis kialakulna, a kezelés után 24 órán belül eltűnik. A szőrt hagyjuk természetes módon megszáradni. A készítmény szétterjed a kutya szőrzetén 24 órán belül. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük meg az állatokat. A továbbiakban a vizes oldatok már nem befolyásolják jelentősen a védettség időtartamát. A samponos mosás azonban megrövidítheti a védettség időtartamát. Ne feledkezzünk meg a kutyák tartózkodási és fekvőhelyének rendszeres takarításáról.

Ellenjavallat:
A kutyák kezelésére engedélyezett kiszerelések macskákon nem alkalmazhatók. A készítményt tíz hetesnél fiatalabb kutyákon ne alkalmazza. Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny állatot ne kezeljen.

Tárolás:
Napsugárzástól és közvetlen hőhatástól védett helyen 25°C alatti hőmérsékleten tartandó. Megfagyástól óvni kell. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Figyelmeztetés:
Kerüljük el, hogy a készítmény az állatok szemébe, szájába jusson! A készítmény gyúlékony! Az állatokat megszáradásukig ne simogassuk. Kerüljük el, hogy a kutyák kezelés után egymást nyalogassák. A kutyákat ne engedjük úszni tavakban, folyókban a kezelés után legalább 24 óráig.

Kiszerelés: 1db pipetta

AJÁNLÁS: 10-20 kg közötti kutyák részére ajánljuk.